Poate ca una dintre cele mai frumose imagini ,rupte din autenticul si fibra acestui neam, este iarna stand la gura sobei.Cum vremurile de odinioara au apus si survolam cu mare viteza turbulenta viata moderna, simtim tot mai des nevoia de a face scurte opriri spre a ne odihni trupul si sufletul.Si uite asa am ajuns sa inlocuim “gura sobei” cu destinatii mai mult sau mai putin exotice dar a caror caldura ,la propriu, ne recompune starea de bine pe timp de iarna.
De aceasta data am ales sa scoatem la iveala o zona a Egiptului localizata in estul Peninsulei Sinai, numita Taba Heights. Este este situată la aproximativ 20 de kilometri sud de cea mai estica destinatie turistică din Egipt, Taba, si la doar 15  kilometri de granita israeliano-egipteana.
Cum ajungem?
Cu zbor efectuat de compania Wizzair care opereaza incepand din decembrie pana la sfarsitul lunii martie in zilele de miercuri si duminica.Se aterizeaza in Ovda pe teritoriul Israelului.Este un fost aeroport militar destinat in prezent zborurilor civile, amplasat la aproximativ 60 km fata de Eilat(statiune din Israel la Golful Aqaba)  si granita israeliano-egipteana.
Transportul de la aeroport pana la Taba sau la hotelurile amplasate in Taba Heights este un pic anevoios dar merita cu prisosinta si asta o veti simti doar ajunsi la destinatie.
Din aeroportul Ovda se face transferul cu autocarul(sunt cuse regulate corelate cu orele de aterizare) pana in granita israeliano-egipteana care dureaza aproximativ 1 ora.
Ajunsi la punctul de tercere a frontierei , ca in orice vama,  suntem supusi controlului de securitate , al pasapoartelor atat in vama isreaeliana cat si cea egipteana.Desi vi se va parea ciudat ciudat trebuie sa stiti ca veti plati 25 euro/persoana o taxa de iesire din Israel.
Unde ne cazam?
Aflati deja pe teritoriul egipteam avem cel putin doua variante:
- Hotel Movenpick Resort Taba  5*, hotel amplasat in vecinatatea granitei, la care cu un mic efort se poate ajunge pe jos.Hotelul ofera servicii de preluare si transfer.Este singurul hotel pentru care taxa platita la iesirea din Israel se returneaza la plecare in baza unui tichet, ce trebuie pastrat, emis de autoritatile israeliene.
- Sofitel Taba Hights 5*, The Bay Taba Hights 5*, Strand Brach & Golf Resort 4*, El Wekala Aqua Park Resort 4*, amplasate in asa zisa statiune Taba Heights.”Asa zisa statiune” intrucat conceptul a vizat o zona destul de vasta, inchisa, unde s-au construit mai multe hoteluri la tramul Marii Rosii, doar patru dintre acestea fiind functioanale in acest moment.Pentru cine a fost in El Gouna, va puteti imagina o replica dar la dimensiuni mult mai mici.
Hoteluri localizate in Taba Hight necesita transfer care insa dureaza foarte putin , distanta fiind de pana la 15 km. Toate hotelurile pun la dispozitia clientilor opţiunea  “all Inclusive” (pe care o recomandam) dar si variante de mic dejun sau demipensiune.
De ce sa alegem aceasta destinatie?
In primul rand pentru ca “ iarna e ca vara” , temperaturile variind intre 250C si 350C in aer si 240C si 260C in apa, iar bugetul alocat se poate incadra intre 250 – 320 euro/persoana/4 nopti,  in functie de perioada si hotelul ales.
Categoric este paradisul iubitorilor de scufundari si snorkeling dar si a celor impatimiti de relaxare la tarmul marii.Activitatile de snorkeling nu necesita asistenta profesionala si va puteti bucura de fascinanta lume a coralilor si faunei marine la doua miscari de brate in Marea Rosie, ce strajuie plaja cu nisip fin din fata hotelului unde alegeti sa va cazati.    
Puteti experimenta mai mult optand pentru  scufundari /snorkeling in zona Dahab (Blue Hole sau Three Pools) , facand o excursie inedita cu masini 4X4 prin Colored Canyon sau o excursie de o zi la Petra (Iordania).
Concluzia generala la finalul a 5 zile in Taba Hights a fost…….excelent!
Daca va propuneti sa explorati aceasta zona , suntem aici pentru a va acorda asistenta si tarife imbatabile.